11 Eylül 2011 Pazar

Sahte Realite

"Düşlerim başka gerçek başka ama umrumda da değil."
Ogün Sanlısoy - Bilmece

Hayatı düşlerinde yaşar insan. Her gece yatağına yattığında, gelecekte yapamayacağı şeyleri yaparken hayal eder kendini. Gerçekleştiremeyeceği şeyleri hayal ederken bile mutlu olur. Kimisi, geçmişte yaptığı hataları yapmamış gibi kurgular hayallerini. Onunla birlikte düşünür kendini. En güzel anlarını tekrar tekrar yaşar kapalı gözlerinin altında. Kimisi daha güzel anlar da görür düşlerinde. Ve tüm bunlar olurken, uyuyakalır.

Düşlediklerini rüyalarında da görmek ister bazen. Uyanıkken tamamlayamadığı düşleri bilinçaltının yaratıcılığına bırakıp, olayların akışı içerisinde kaybolmak ister. Çoğu zaman denk gelmez o rüyalar. Kimi zaman da gelir. Rüyada o kadar mutlu olur ki, hatalarla dolu, kirlenmiş, buruşmuş hayatına geri dönmek istemez uyanıp da. O durumda uyandığında hissettiği üzüntü vardır bir de. Bu hayata uyanacağıma, bu rüyada ölseydim der.

Ama uyandı bir kere. Günlük hayatın tüm sıkıntılarına, pisliklerine, stresine katlanır. Her gün yapılması gereken rutin işleri yapar, ihtiyaçlarını giderir. Ve tekrar yatağına döner. Ait olmadığı yepyeni bir hayatı yaşamaya başlar yeni baştan.

Keşkeler ile dolu bir hayat yaşayanlara...

1 yorum: